6.8.12

Statusuri

In primul rand, ce sunt statusurile?
Nu exista o definitie clara, mai ales datorita faptului ca utilizarile sunt multiple. Folosim statusuri pe yahoo messenger (de la cele banale, precum "On the phone", "I'm available", "Busy", "DND" etc pana la cele personalizate, unele mai interesante decat altele), pe paginile de profil sau pe forumuri. Pe forumuri le numim "semnaturi" si le alegem in asa fel incat sa ne reprezinte personalitatea, in timp ce pe instant messenger le folosim doar pentru a arata o stare actuala. Statusurile pot fi cuvinte, grupuri de cuvinte, sau fraze intregi. Pot desemna o actiune ("Fac curat!"), o stare ("Sunt trista!"), pot fi un citat sau un sfat, o gluma etc.

De ce le folosim? Nu ar fi o lume frumoasa una fara statusuri?
Internetul reprezinta in mare parte o alternativa la viata reala. Statusurile au menirea de a inlocui anumite stari vizuale si de a comunica informatii cu privire la activitatea, starea sau personalitatea unui om. Statusul trebuie, intr-un fel sau altul, sa-l reprezinte pe cel care il foloseste. Statusurile ajuta la crearea unei identitati virtuale, la fel ca si avatarele, sau nickul.

Siteul avatare-cool.com pune la dispozitia oricarui utilizator de internet o colectie de cateva sute de statusuri, impartie pe categorii, in functie de utilitatea si mesajul lor. Exista statusuri amuzante, statusuri dnd (pentru a le transmite celorlalti sa nu deranjeze), statusuri de dragoste, filozofice (in mare parte citate) si statusuri in engleza (pentru englezofili).

In mare parte, fiecare isi scrie un status in functie de nevoile lui; pentru cei care vor unele mai speciale, care vor sa iasa in evidenta, noi avem alternativa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu