6.8.12

Avatare

Avatarele... cu totii le folosim. Fie pe yahoo messenger, fie pe forumuri sau in pagini de profil. Am putea spune ca avatarele sunt pretutindeni cand vine vorba de Internet. Nu am gresi prea mult; un avatar ajuta o persoana sa se diferentieze. Pe internet, un avatar al unei persoane este ca si steagul unei tari in viata reala, ca emblema unei echipe de fotbal sau ca sigla unei firme de imbracaminte. O imagine, un simbol, care ii reda personalitatea si care il face unic, sau cel putin usor de recunoscut.

Imaginile reprezinta un mod mai usor de comunicare - o comunicare rapida, vizuala. Mult mai eficienta decat scrisul (un nume de exemplu). Citind paginile unui forum, recunosti imediat anumiti utilizatori uitandu-te la avatar prima data; abia apoi la nume. Avatarele ne reprezinta pe Internet si de accea consideram ca sunt importante.

Sunt diverse tipuri de avatare: cu peisaje, animale, vedete, sport etc - ceea ce consideram noi ca ne reprezinta. Daca suntem o persoana amuzanta, mai mult ca sigur vom opta pentru avatare amuzante. O fire visatoare va alege avatare fantastice, sau abstracte. Fiecare cu ce il reprezinta.

Unii isi fac singuri avatarele - vor fi cu siguranta unici, iar avatarul creat de ei ii va reprezenta cel mai bine. Altii le iau de pe internet - cei care nu au timp sau nu pot sa-si faca singuri un avatar. Pe acestia noi ii ajutam cu avatarele create de mana noastra (sau, mai bine zis, de photoshopul nostru) sau cu avatarele create de vizitatori ai site-ului www.avatare-cool.com, care ni le-au trimis noua.

Plini de importanta, am putea spune ca noi va cream imaginea pe internet. O afirmatie gresita, chiar daca numai partial (pentru ca, asa cum am subliniat mai devreme, avatarele ii reprezinta pe cei care le folosesc), deoarece fiecare isi creeaza imaginea pe Internet prin ce face, ce gandeste si ce scrie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu